Workshop “Herken uw klant”

Cursus id: 1584

Herkennen van en omgaan met mensen met een verstandelijke beperking

Als medewerker van een (dienstverlenende) organisatie ziet u dagelijks veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Wellicht zult u ze niet direct als zodanig herkennen. Dat is begrijpelijk. Het is uiterlijk niet zichtbaar en een deel van hen is verbaal erg goed onderlegd. Hun beperking vormt vaak pas een probleem bij het maken, begrijpen en nakomen van afspraken.

Vaak zien we mensen met een verstandelijke beperking – die u niet als zodanig herkent – vooral als lastige klanten. Het zijn de mensen waar zelfs de meest ervaren medewerkers niet mee uit de voeten kunnen. De kans bestaat dat uw klant gefrustreerd raakt, omdat hij overvraagd wordt en niet aan de verwachtingen kan voldoen. Als u beiden niet weet waardoor het afwijkende gedrag veroorzaakt wordt, dan wordt de situatie gecompliceerd.

Leren omgaan met mensen met een verstandelijke beperking

Binnen steeds meer dienstverlenende organisaties wordt men zich er van bewust hoe belangrijk het is dat medewerkers goed omgaan met klanten met een verstandelijke beperking. Als onafhankelijke dienstverlener op het gebied van ondersteuning van mensen met een beperking, wordt MEE & de Wering vaak gevraagd om organisaties hierbij te begeleiden.

Resultaten & effecten

 • Deelnemers weten welk gedrag kan duiden op een verstandelijke beperking.
 • Deelnemers weten wat het niveau is van denken en communiceren van mensen met een (licht) verstandelijke beperking in relatie tot hun sociaal emotioneel functioneren.
 • Deelnemers weten hoe ze op een positieve manier om kunnen gaan met mensen met een verstandelijke beperking.
 • De training resulteert uiteindelijk in een verbeterde relatie tussen de deelnemer en zijn/haar klanten.

Voor wie?
Professionals die – zonder dat ze zich daar altijd van bewust zijn – soms te maken hebben met mensen met een verstandelijke beperking.

Professioneel
De training Herkennen van en omgaan met mensen met een (licht) verstandelijke beperking wordt gegeven door ervaren (Hbo-geschoolde) trainers.

Kosten
De training wordt op maat aangeboden. De kosten zijn afhankelijk van de wensen van de deelnemers.

Neem voor meer informatie over de cursus contact op met MEE& de Wering tel. 088 6 522 522

 • Doelgroep(en): Mantelzorger / Professional / Vrijwilliger
  • Kosten: € zie bovenstaande omschrijving,-
  • Duur: 1 dag
  • Certificaat: Ja

Organisatie: MEE & de Wering

Meedoen mogelijk maken MEE & de Wering maakt meedoen mogelijk en helpt iedereen die (tijdelijk) ondersteuning nodig heeft de regie over hun eigen leven te versterken. Hierbij gaan wij uit van uw mogelijkheden en uw vraag staat hierbij centraal. Iedereen kan bij ons terecht. Of het nu gaat om mensen met of zonder beperking of chronische ziekte. Jongeren, (thuiswonende) ouderen, mantelzorgers of mensen in een moeilijke of complexe situatie, allen zijn bij ons aan het juiste adres. Bij de geboden ondersteuning houdt u altijd zelf de touwtjes in handen. Wij helpen om u weer de regie over het dagelijkse leven te krijgen. Dit doen wij door samen met u te kijken naar wat u zelf kunt doen en welke mensen uit uw omgeving hierbij hulp kunnen bieden.

Jouw contactpersoon Entreeteam IJmond

Contactpersoon

Entreeteam IJmond

Deel deze cursus

Laan van Assumburg 97 Heemskerk
Plan je route naar deze locatie


Laan van Assumburg 97 Heemskerk

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend