In Beverwijk en Heemskerk lopen zo’n 500 scholieren per schooljaar stage. Jij ook?

Moet je van jouw school op maatschappelijke stage? Dat is een goed idee! Voor de samenleving maar zeker ook voor jou. Je leert nieuwe mensen kennen en je ontdekt waar jij goed in bent. Zo kwam Fabian erachter dat ICT wel zijn ‘ding’ is:

“Tijdens mijn stage hielp ik mee om een website van een vereniging te verbeteren. Ik leerde om te gaan met WordPress. Nooit geweten dat ik zoiets moois kon maken.” 

Een maatschappelijke stage kost je maximaal 30 uur en je dat gaat af van je schooltijd. Als je stage moet lopen, dan kun je hier aangeven welke stageplekken je leuk vindt. De stagecoördinator van jouw school bepaalt uit jouw keuze welke stage jij gaat lopen.

De stageplekken worden aangeboden door non-profitorganisaties uit de regio. Denk hierbij aan een zorginstelling of vrijwilligersorganisatie. Soms zoeken bedrijven stagiaires voor hun maatschappelijk projecten. Er zijn heel veel mogelijkheden dus je kunt uitzoeken wat bij je past. Lisa is dol op dieren. Zij koos voor een stage bij een kinderboerderij:

“Ik moest de beesten voeren en de hokken uitmesten. Best zwaar, maar erg leuk. Er was ook tijd genoeg om lekker te knuffelen met de dieren.”

Voor organisaties die een maatschappelijke stageplek willen aanbieden: hier staat meer info.

 

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend