Je bent nooit te jong voor vrijwilligerswerk!

Als vrijwilliger doe je een hoop ervaring op en je leert andere mensen kennen. Vrijwilligerswerk kan gewoon een leuke hobby zijn. Zeker als je aan de slag gaat bij een organisatie die je al een warm hart toedraagt. Dylan (16) houdt van atletiek:

“Ik ben aanwezig bij alle grote wedstrijden die mijn vereniging organiseert. Als ik zelf niet meedoe, help ik mee. Parcours uit zetten, de jury assisteren. Zo heb ik veel andere atleten leren kennen. Na afloop kletsen we met een groep nog altijd even na.”

Elk uurtje van jou als vrijwilliger kan al een groot verschil maken voor een ander. En daar krijg je waardering voor! Dat merkt Zehra (16). Zij begeleidt ouderen bij activiteiten in een zorgcentrum:

“Die glimlach op het gezicht van de bewoner, dat raakt me echt, hoor! Dan voel ik de tranen in mijn ogen prikken.”

Jouw ervaringen als vrijwilliger zijn een goede aanvulling op je CV. Yorick (22) helpt vanaf zijn 14e elke zomer bij een jeugdkamp. Hij vermeldde dit op zijn CV.

“Dat ik samen met de kids hutten bouw, is natuurlijk niet nodig voor een baan als ICT-er. Maar het bleek enorm te helpen. Mijn werkgever vond dat ik door mijn vrijwilligerswerk had laten zien over een groot verantwoordelijkheidsgevoel te beschikken.”

Veel organisaties kunnen zonder vrijwilligers niet al die leuke activiteiten aanbieden. Jouw inzet en enthousiasme zijn nodig. Op de vacaturebank van We(l)doen vind je de leukste vrijwilligersbanen! Heb je hulp nodig bij het vinden van vrijwilligerswerk? We(l)doen biedt je goede begeleiding en dat kost je helemaal niets. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Voor vrijwilligers uit Beverwijk, Heemskerk en Velsen zijn er cursussen en workshops die je kunt volgen. Je vindt de Vrijwilligersacademie IJmond hier.

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend