In Beverwijk en Heemskerk wonen naar schatting zo’n 21.000 mantelzorgers.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Zij zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven de zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Bent u mantelzorger? Dan bent u niet alleen! In Beverwijk en Heemskerk wonen naar schatting zo’n 21.000 mantelzorgers. Ze zijn van alle leeftijden en zorgen voor een ander naast eigen gezin, baan of studie.

Soms kan mantelzorgen zwaar voelen en dan wordt de zorg een last. Dat kan gevolgen hebben voor uw dagelijkse leven, thuis, op het werk en in uw vrije tijd. Heeft u het gevoel dat u op uw tenen loopt? Dan is er een kans dat u overbelast kan raken. Het overkwam Petra:

“Mijn moeder heeft een hersenbloeding gehad. Ze woont zelfstandig. Ik zorg voor de boodschappen, de administratie en de tuin. Als mijn moeder vragen heeft, dan belt ze mij meteen. En dat gebeurde heel vaak. Uiteindelijk trok ik het niet meer. Ik kwam niet meer aan mijn eigen leven en gezin toe: geen tijd en geen fut. Maar mijn moeder kon ik toch niet in de steek laten? Ik besprak mijn situatie met de mantelzorgconsulent. Dat zij naar mij luisterde en mij meteen begreep, vond ik een opluchting. Wij hebben samen gekeken  wat voor extra hulp er voor mijn moeder mogelijk was. Mijn broers doen nu meer en een vrijwilliger helpt mijn moeder met de administratie. Ik sta nu weer positief in het leven en kan alles beter volhouden.”

Wilt u praten over uw mantelzorgsituatie? We(l)doen staat voor u klaar!

Feiten over mantelzorg: zie hier

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius Maatschappelijk Dienstverleners , Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend