Jonge mantelzorgers in Beverwijk en Heemskerk: tussen de 2.500 en 4.500!

Is er in jouw gezin of familie iemand die langdurig ziek is? Dan weet je dat het lastig kan zijn om de zorgen die je hierdoor hebt, te combineren met school, je vrienden en je hobby. Veel jonge mantelzorgers vinden het moeilijk om met anderen over hun situatie thuis te praten. Maar juist het bespreekbaar te maken, kan je veel opleveren. Begrip van je vrienden bijvoorbeeld of de docenten bij jouw school. Ze snappen dan misschien beter dat je niet elke dag even vrolijk bent of er met je gedachte niet altijd bij bent.

We(l)doen ondersteunt jonge mantelzorgers, met advies en hulp. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak. Ook kun je ons tegenkomen op scholen waar we gastlessen geven. Dat maakte Bente (14 jaar) mee:

“Mijn moeder is chronisch ziek en mijn vader zorgt voor haar. Maar hij werkt ook elke dag. Daarom moet ik elke dag meehelpen in het huishouden. Ik kan dus niet vaak met vrienden buitenshuis afspreken. Dat vinden zij niet leuk. Laatst heeft de mantelzorgconsulent een gastles op school gegeven. Sindsdien begrijpen mijn vrienden wat mantelzorgen is. Ik zie ze nu veel vaker omdat ze gewoon naar mijn huis komen om me gezelschap te houden.”

Voor jonge mantelzorgers is er een speciale pagina

Voor feiten over jonge mantelzorgers klik hier

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend