Met steun van collega’s en leidinggevenden kunt u zorg en werk beter volhouden!

Werkt u en bent u mantelzorger? Dan moet u waarschijnlijk veel ballen in de lucht houden! Het combineren van mantelzorgen met werk valt niet mee. Werktijden en zorgtaken overlappen elkaar en vakantiedagen worden gebruikt om te zorgen. Stoppen met zorgen of werken kan vaak niet, maar doorgaan met een stressvolle situatie ook niet. Daarom is het belangrijk dat werkende mantelzorgers hun leven in balans krijgen en houden. Begin met het bespreekbaar maken van mantelzorg op het werk.

Het aantal werkende mantelzorgers neemt de komende jaren snel toe. Nu al is 20% van alle werknemers ook mantelzorger, in de zorgsector zelfs 25%. In die sector werkt Jeffrey. Zijn dochter heeft door een beperkt verstandelijk vermogen permanente zorg en ondersteuning nodig:

“Dat combineer ik met mijn werk als verpleger. Organisatorisch heeft het best wat handen en voeten in aarde. Vanaf het begin heb ik op mijn werk over mijn situatie verteld. Mijn collega’s zijn graag bereid met mij mee te denken en dat is fijn! In de loop der jaren merk ik dat mijn vangnet kleiner is geworden. Zo kunnen mijn ouders niet meer bijspringen. Tot nu toe lukt het, mede dankzij het begrip van collega’s, om de situatie elke keer passend te maken.”

We(l)doen kan u helpen om mantelzorgen en werken beter te kunnen combineren.

Voor feiten over werkende mantelzorgers klik hier

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend