AVONDINLOOP JONGE MANTELZORGERS

Januari jl. zijn wij gestart met de jonge mantelzorg avondinloop. Deze avonden worden vanuit jongerencentrum Inside54 te Broekpolder georganiseerd. De  Broekpolder ligt op het grensgebied tussen gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Dit maakt het toegankelijk voor de jongeren van beide gemeenten die willen deelnemen.
 
Wij bieden activiteiten aan voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. In januari jl. hebben wij met de jongeren besproken welke activiteiten zij graag wilden doen. Via deze weg hebben wij maandelijks een activiteit kunnen aanbieden; bakken & koken, bordspelletjes, levend kwartet, sportles bij een sportschool en vrijdag 7 Juni, de Dag van de Jonge mantelzorger, onze Special Edition.
 
Gezien vrijdagavond 7 juni helaas niet heeft kunnen doorgaan hebben wij het programma verschoven naar vrijdagavond 5 juli.  Wij hebben hierin de samenwerking met Stichting Thuiszorg Gehandicapten gezocht en een mooi programma gemaakt. Je kunt je nog aanmelden!

Ben je jonge mantelzorger? Dan nodigen wij jou graag uit voor vrijdagavond 5 juli.

Voor 5 juli hebben wij twee grote activiteiten georganiseerd. Voor de 8 tot 12 jarige een fotospeurtocht door de wijk Broekpolder. Het doel is om uiteindelijk een schat te vinden, waarin zij beloond worden met een leuke attentie.

Voor de leeftijd 13 tot 23 jarige hebben we “ontvoeringszaak” die opgelost moet worden. De groep wordt de wijk van Broekpolder ingestuurd, om zoveel mogelijk “losgeld” te verzamelen. Aan de hand van een plattegrond kunnen zij de locaties achterhalen waar zij losgeld kunnen vinden.
Het team met het meeste losgeld is degene die de ontvoerde persoon mag bevrijden. Dit team gaat er met de welverdiende overwinning van door.

Voor het komende halfjaar gaan er weer maandelijks nieuwe avond
inlopen gepland worden. Wilt u meer informatie, neem dan contact op
met: Rianne Tol, Ambulant Jongerenwerkster
riannetol@welzijnswb.nl, 06-18482619.

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius Maatschappelijk Dienstverleners , Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend