Regeling huishoudelijke hulp voor mantelzorgers verlengd

De gemeente Beverwijk verlengt de Regeling Huishoudelijke hulp voor mantelzorgers (Hhm). De Hhm is een toelage voor mantelzorgers als ze een huishoudelijke hulp inhuren en is bedoeld om mantelzorgers te ondersteunen door het bieden van hulp bij het huishouden.

Voor wie en wat zijn de kosten

De regeling is voor mantelzorgers die wonen in Beverwijk. Zorgt u per week minimaal 4 uur voor een naaste? Dan kunt u in aanmerking komen voor deze Hulp bij het huishouden voor maximaal 3 uur per week. De regeling betaalt meer dan de helft van het uurtarief en u betaalt een eigen bijdrage van € 7,50 per uur. Voor dit bedrag krijgt u professionele hulp, die in dienst is bij een zorgaanbieder, met alle zekerheden die daarbij horen.

Belangrijkste voorwaarden

U kunt als mantelzorger huishoudelijke hulp voor mantelzorgers aanvragen als u:

  1. als mantelzorger geregistreerd staat bij MaatjeZ (We(l)doen);
  2. al langer dan drie maanden zorgt voor een naaste met een chronische ziekte of een beperking;
  3. minimaal vier uur per week voor uw naaste zorgt;
  4. niet betaald wordt voor de zorg die u verleent;
  5. de huishoudelijke hulp afneemt bij een door de gemeente gecontracteerde zorgaanbieder voor hulp bij het huishouden. De IJmondgemeenten werken samen met de aanbieders Thuiszorg Inholland, Tzorg, ViVa!Zorggroep, Zorgbalans, De Zorgspecialist en Flexicura.

Aanvragen?

U kunt We(l)doen bereiken op werkdagen tussen 9.00-12.30 uur via telefoonnummer

0251 300333 of mailen naar info@weldoenijmond.nl

 

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend