Bijna de helft van de inwoners van Nederland verricht vrijwilligerswerk! U ook?

Vrijwilligers zijn van grote waarde in onze samenleving. Omdat zij zich belangeloos inzetten, kunnen veel activiteiten gewoon doorgaan. Maar het doen van vrijwilligerswerk brengt ook heel wat voor uzelf mee. Denk hierbij aan de uitdaging, de nieuwe ervaring en de lol die u krijgt, en de mogelijkheid om andere mensen te leren kennen. Daarbij staat vrijwilligerswerk goed op een CV, en doet u iets waardevols voor een ander.

Vrijwilligerswerk is er voor alle leeftijden en alle opleidingsniveaus. Iedereen kan dus aan de slag als vrijwilliger. Ook als u maar weinig tijd heeft, zoals Jim. Hij werkt fulltime en is daarnaast vrijwilliger in een zorgcentrum:

“Elke eerste zondag van de maand help ik bij de activiteiten die voor mensen met dementie worden georganiseerd. Ik speel meestal een spelletje met een bewoner. Dat kost mij slechts drie uurtjes per maand maar het geeft mij zo’n goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. En, het is gewoon leuk om te doen. Ik ben namelijk dol op ouderwetse bordspelletjes.”

Vrijwilligerswerk geeft u meer kans op het vinden van een (nieuwe) betaalde baan. U kunt immers extra ervaringen opdoen en dat is een mooie aanvulling op uw CV. Ook biedt vrijwilligerswerk u de mogelijkheid om andere mensen te leren kennen. Het netwerk van Anja is op deze wijze vergroot.

“Toen de kinderen het huis uitgingen, wilde ik wat anders. Niet een betaalde baan, hoor! Ik had vooral behoefte aan meer sociaal contact. Dankzij mijn vrijwilligerswerk heb ik leuke kennissen gekregen.”

Voor meer feiten over vrijwilligerswerk klik hier

Op de vacaturebank staat het actuele aanbod van vrijwilligerswerk in Beverwijk en Heemskerk.

 

 

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius Maatschappelijk Dienstverleners , Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend