Vrijwilligerswerk levert u veel voordelen op. Maar u heeft ook plichten. Bijvoorbeeld over de taak die u gaat doen. Daarover maakt u vaste afspraken met de organisatie waarvoor u werkt, evenals over de werktijden en wat u precies wel en niet mag doen. Soms krijgt u een onkostenvergoeding. Met een WW-, Ziektewet-, WIA-, WAO- of Wajong-uitkering mag u in principe vrijwilligerswerk verrichten. Informeer hier eerst naar bij uw uitkeringsinstantie.

Voor vrijwilligers uit Beverwijk, Heemskerk en Velsen zijn er tal van cursussen, trainingen en workshops waarmee u zich verder kunt ontwikkelen. U vindt de Vrijwilligersacademie IJmond hier.

Ook is er het Vrijwilligersplatform Beverwijk Heemskerk. Deze onafhankelijke organisatie zet zich in voor vrijwilligersorganisaties om ze te laten samenwerken, te professionaliseren en gezamenlijke doelen te laten bereiken. Het platform is een adviesorgaan ten behoeve van vrijwilligersvraagstukken en beleid, voor de gemeenten Beverwijk en Heemskerk , We(l)doen en vrijwilligersorganisaties uit de regio. Voor contact: mail naar vrijwilligersplatformbwkhkerk@gmail.com

Handige sites voor vrijwilligers:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vrijwilligerswerk

https://www.uwv.nl/particulieren/index.aspx

https://vrijwilligerswerk.nl/

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.

Send this to a friend